dinsdag 13 september 2011

Het kastje bij de muur laten blijven

In ons huis wisselen we regelmatig van spullen. Mooie stoel gezien of een onweerstaanbaar leuk tafeltje? We verkopen de oude weer via Marktplaats of maken er iemand anders blij mee.
Maar er zijn meubels die we al jaren hebben en die ook niet snel zullen verdwijnen.

Dit kastje is er een voorbeeld van. Mijn man maakte het van planken afvalhout. Ontwerp een beetje van een woontijdschrift, een beetje van mezelf. Een kwastje verf uit een blik wat over was. Kan het simpeler! Het is een klein formaat kast (niet zo diep, en dat formaat kast bestaat niet veel) en toch past er best veel in. In ons vorige huis stond hij op de overloop boven, nu staat hij in de hal.



Je moet 'm trouwens op dit moment niet opendoen, er zitten knutselspullen in van mijn zoons ;-) Binnenkort maar eens opruimen, dan kunnen onze wanten en wintersjaals er weer in.


dinsdag 6 september 2011

Foto's enzo

Wat een herfstdag vandaag! Met een glas thee even pauzeren achter de laptop voordat ik begin met nieuwe foto's maken voor de website.

Ik kwam deze prachtige foto's tegen van Lorna Freitag:




Geweldig hoe zij werkt met kleur en sfeer!

Nog zo'n goede fotografe, Christel Skree uit Denemarken. Van haar mocht ik deze foto gebruiken op mijn website:


Maar deze zijn ook cute!





Het werk van de Nederlandse fotograaf Peter Honcoop vind ik ook heel goed. Hij maakte bijna 11 jaar geleden (time flies! ) onze trouwreportage - en nog steeds vind ik deze geweldig. Deze foto's heb ik niet digitaal, maar even 'n indruk:



Nou, dat werk ga ik niet verbeteren, maar toch maar aan de slag nu met m'n Canon...
Klik!

Groet!


zaterdag 3 september 2011

Klaar voor de start...

Een rare dag om een blog te beginnen. Dagenlang is het wisselvallig, regenachtig weer en op een warme zomerdag besluit ik - impulsief - eens een blogje te gaan schrijven...

De aanleiding?

Vandaag was ik naar het tuincentrum gefietst en zo kwam ik terug:


We hebben net een verbouwing achter de rug en voor achter onze nieuwe ramen boven zocht ik nog wat leuks. Leuke potten gevonden en allereerst worden ze nu dus gevuld met lavendel. Zo heb ik weer een beetje het Franse sfeertje in huis, ze ruiken heerlijk!

Daarna ging ik buiten zitten met de nieuwste Ariadne at Home en de Ariadne Kinderen.
Ik verkoop via mijn webwinkel Jongensmerkkleding.nl vaak kinderbretels, en in de Ariadne stonden een paar leuke fotootjes...


Ariadne Kinderen

En toen ineens... bedacht ik dat het leuk zou zijn als ik dit soort dingen kon delen. Wat foto's ter inspiratie, welke dingen ik overweeg bij de inkoop van bepaalde artikelen en soms een kijkje achter de schermen.

Ik las al regelmatig blogs, van vrienden en collega's, maar ook veel brocante- en woonstyling-sites. Maar eens op ontdekkingstocht gegaan hoe je een blog aanmaakt. En nu dus ook mijn kleine bijdrage op blogspot!